信宜玉都风情网

搜索
开启左侧

[其它信息] 借钱俾人等于拔出去的水???

萤火虫 发表于 2009-9-23 10:00 | 显示全部楼层 |阅读模式

信宜-玉都风情网欢迎您的到来,注册后,您将能玩到更多好玩的功能!信宜人的网上家园,网聚信宜人的力量。

您需要 登录 才可以下载或查看,没有账号?注册会员

x
好嬲好激.最近俾人呃佐买保险
依家变佐负债累累甘
旧年借佐点钱俾人
依家谂住叫距地还返俾我

打电话唔听
短信息都唔回

有个稳到个有钱仔
就唔认人

有个结婚
仲准备去马尔代夫渡蜜月添!
二个都无心还钱甘
算点者

你叫借钱果阵
明知道我当时失业
我谂住,大家系朋友帮得帮

又讲明一个星期内还咯添
点知道越拖越耐

都大半年有多拉

人地唔崔你
都自觉点拉
拉拉声还俾人拉
难道你欠人钱
个心会好好过咯

烦到鬼甘
我唔系欠佐你加

借得俾你就系人情
唔借系道理

早知系甘
边个问我都唔借

朋友算得咩野者
信宜人的网上家园,网聚信宜人的力量!   如果您想了解更多最新资讯,请关注信宜玉都风情网微信公众号:www06681com
louson 发表于 2009-9-23 10:02 | 显示全部楼层
lol.gif #av%0020 楼主,你识做啦?我就矛讲咧。#av%1511" /> #av%144

几年前果,要清清咧。#av%151
信宜人的网上家园,网聚信宜人的力量!   如果您想了解更多最新资讯,请关注信宜玉都风情网微信公众号:www06681com

凡尘欲世 发表于 2009-9-23 10:06 | 显示全部楼层
"打电话唔听
短信息都唔回"最讨厌这些恶意赖债者,如果你确实有困难,可以讲明点嘛,为什么要这样做呢。。。。

贪睡的嘟嘟 发表于 2009-9-23 10:15 | 显示全部楼层
#av%0020 哈哈,琴晚我都追债啊,次次发信息去,都未开到口问,佢就会打电话来暗示你知道佢无钱还啊...宜家心淡了...

邓生生 发表于 2009-9-23 10:24 | 显示全部楼层
所以,要求借钱的,数目大的,一般都不借钱给人,小的如果不熟的也不借。

美人鱼 发表于 2009-9-23 10:51 | 显示全部楼层
所以,借钱之前要先谂清楚。

啊健 发表于 2009-9-23 11:28 | 显示全部楼层
有的。你罗去。无的。你来罗。

糖糖 发表于 2009-9-23 11:33 | 显示全部楼层
我朋友又是甘,是男的,从来无有打算还钱的念头,4年多了仲无还我,仲好意思 再问我借,我呢一次无借俾距,距同我讲以后不联系了。距是甘讲左一句大家知道是咩野意思咧噶。

玫瑰 发表于 2009-9-23 11:36 | 显示全部楼层
总冇见你借滴比我????

我就肯定冇会赖你数。。

ジ风过不留痕ジ 发表于 2009-9-23 11:46 | 显示全部楼层
钱,无借齐比人
一般有诚信个人,都会在应承时间内还,还矛到都矛会拖好耐
大数要考虑,小数就看人

乐悦 发表于 2009-9-23 11:57 | 显示全部楼层
我借钱就第一时候还人噶。。

所以现在月月都系预支度过。。

肥佬四眼 发表于 2009-9-23 12:09 | 显示全部楼层
我只老表又系贡,借我一千,5年没还,打电话又不接,我叫距细佬L巨打电话俾我又冇打,激到我一肚火,我准备杀上距屋几,叫距还五千,实在系太火了

薰衣草 发表于 2009-9-23 12:10 | 显示全部楼层
是你的钱就开口问嘛,自已辛苦的钱来的

我前两晚好彩见到呃我钱的人,我问她要回钱了

贪睡的嘟嘟 发表于 2009-9-23 12:31 | 显示全部楼层

回复 13# 薰衣草 的帖子

点问?问咧N次,人地都话冇钱
琴晚问佢,佢又讲冇
我就谂冇明,真有甘穷?甘佢点养老婆同仔??!!唉...自己过得凄凉家,佢讲到佢过得梗凄凉,真无言

唉,发觉,自己辛辛苦苦赚个钱,一借出去呢,冇收到钱回,感觉就似,自己都冇舍得使噶钱,白白俾人地罗去用,仲要睇人面色...宜家,就算有钱,都冇想借,宁愿罗去ou开

芳子 发表于 2009-9-23 13:06 | 显示全部楼层
钱呐…伤人的东西